Desprinsa din tehnica vitraliului traditional, tehnica vitraliului tiffany este preferata de catre artisti pentru gradul sau mare de versatilitate

Vitraliile tiffany sunt cunoscute la nivel mondial, fiind folosite in foarte multe ateliere de creatie din lume. Comparativ cu metoda traditionala, aceea a profilului de tip H, ce unea piesele de sticla, metoda tiffany foloseste o imbracaminte in foita de cupru a bucatilor colorate de sticla. Aceasta tehnica s-a dovedit a fi revolutionara, permitand abordarea unor teme noi, atat in zona de sticla plana (vitralii), cat si pentru elemente decorative tridimensionale (lampi, obiecte de arta).

Sticla decorativa legendara

Interesul si cererea crescuta de sticla decorativa de la jumatatea secolului IXX, au facut ca, un grup de artisti istorici sa redescopere tehnicile vechi de lucru. John LaFarge si Louis Confort Tiffany, doi artisti din Statele Unite, au obtinut rezultate remarcabile, descoperind secretele sticlei colorate. Louis Tiffany este cel care a inventat tehnica vitraliului tiffany, atat de apreciata si iubita.

Caracteristici distinctive

Comparativ cu alte tehnici, vitraliile tiffany sunt compuse din bucati de sticla colorata, opace sau translucente, asezate armonios intr-o ordine aleasa. Bucatile de sticla sunt taiate pe formele cerute, ulterior fiind slefuite pentru o potrivire perfecta in cadrul desenului. Fiecarui element i se aplica foita de cupru, pregatindu-se astfel lipirea cu cositor, in vederea obtinerii produsului final, unitar.

Arta, lumina, culoare, expresivitate
Culori intense, arta la superlativ

Sticla destinata realizarii vitraliilor in tehnica tiffany este speciala, avand proprietatea de a capta lumina naturala si de a o intensifica intr-o maniera subtila, creand un spectacol al culorilor. Aceasta tehnica are darul de a oferi un plus de culoare si lumina diafana spatiilor interioare, innobilandu-le intr-un mod unic, de exceptie.

Scrieti un mesaj
Va putem ajuta?
Contactati-ne pe whatsapp