Tehnica vitraliilor cu rasini polimerice este creata prin imbinarea a 3 ramuri diferite: tehnolgie, chimie si maiestrie artistica

Tehnica vitraliilor cu rasini polimerice a fost o provocare atat pentru ingineri, chimisti, cat si pentru artisti. A reprezentat un punct de cotitura in materie de sticla decorativa, o noua abordare si o noua procedura de lucru. Succesul acestei tehnici nu a intarziat sa apara si a captat atentia artistilor din intreaga lume, dar mai ales a clientilor acestora, prin culorile puternice, mate sau transparente. Ajutorul computerizat, ofera un suport de baza artistului, pentru a crea aproape matematic orice desen, castigand timp pretios.

O alegere inteleapta

Investitiile britanicilor in cercetare au facut ca la inceputului anului 2010 sa avem ceea ce astazi numim generic „vitralii cu rasini”. Tehnologia avansata, computerele performante, dezvoltarea echipamntelor de tip „CNC”, dar si ingeniozitatea chimistilor, au condus la aparitia unei noi tehnici menite a inlocui o parte din munca manuala, prin automatizare, fara a exclude arta proiectarii sau decorarea cromatica.

De ce vitralii cu rasini?

Privita ca tehnica, aceasta noua abordare este de sine statatoare si nu inlocuieste nicio alta tehnica existenta, fiecaredintre acestea avand propriile valori si caracteristici. Este o chestiune legata de preferinte si, mai cu seama, de inspiratie in alegere. Prin utilizarea rasinilor polimerice pot fi create opere de arta, ce pot decora cu succes usi, ferestre, tavane sau corpuri de mobilier.

Cand arta intalneste tehnologia
Rezultate de exceptie, cu materiale calitative, ultrarezistente
Tehnica vitraliilor cu rasini reprezinta o aparitie moderna, deosebita prin intensitatea culorilor, ce permite innobilarea spatiilor interioare intr-o maniera inedita. Conturul  desenului este fabricat din polimeri rezistenti la abraziune, fiind aplicat cu o precizie matematica, urmand in detaliu tusele trasate de artist. Culorile compozite, vibrante, sunt introduse manual in cadrul desenului, conturand un model deosebit atat prin textura, cat si prin cromatica.
Scrieti un mesaj
Va putem ajuta?
Contactati-ne pe whatsapp