Tehnica vitraliilor overlay este, probabil, cea mai versatila tehnica de lucru, cu un grad mare de adaptabilitate in spatiile interioare ale locuintelor

Vitraliile Overlay sunt creatii de sticla decorativa, create pe arhitectura vitraliilor clasice, intr-o viziune avangardista, cu materiale special destinate si adaptate noii tehnologii. Avantajele tehnicii sunt multiple. Comparativ cu tehnica veche, unde sticla este legata „ciob cu ciob”, in profile de tip H, cimentate, ranforsate si cositorite, vitraliile overlay sunt construite pe o suprafata plana, compacta de sticla, bucurandu-se de avantajul rezistentei, a flexibilitatii reduse, ce nu necesita ranforsare. Rolul culorilor este jucat de filmele adezive, avand texturi preluate din sticla de vitraliu, iar profilele H sunt inlocuite de materiale de plumb polimerizat (non-toxic), autoadeziv, neted si omogen.

1200 x 900
O alegere excelenta!
Dezvoltata in Statele Unite, cu mai bine de 40 de ani in urma, tehnica vitraliilor overlay a castigat repede teren, in fata tehnicilor clasice, rigide, devenind una dintre cele mai populare modalitati de lucru din intreaga lume. Calitatea ridicata a executiei, finetea detaliilor, culorile expresive, finisajele, omogenitatea firelor de plumb si rezistenta superioara la stresul mecanic, fac ca aceasta tehnica sa fie in topul preferintelor.
Posibilitati multiple de personalizare

Oamenii sunt diferiti, la fel si gusturile si casele acestora. In atelierul nostru, proiectam pentru fiecare beneficiar in parte, adaptam modelele preferate, pe forma si dimensiunile usilor, ferestrelor, intr-un mod armonios, proportional, matematic si cromatic, dupa caz. Aveti libertatea de a alege formele, culorile, asa cum va doriti.

Impact vizual deosebit
Culori translucente, delimitate prin fire de plumb in relief

Gratie tehnologiei revolutionare si a materialelor folosite, vitraliile overlay permit trecerea luminii prin acestea, descriind forme si jocuri cromatice. Liniile desenului sunt formate dintr-un ansamblu de fire de plumb, asezate cu minutiozitate, la granita dintre colori, pe ambele fete ale vitraliilor. Acestea, indiferent de partea din care sunt privite, arata identic.

Grosimea adaptabila oricarui tip de tamplarie: lemn, PVC sau aluminiu.

Indiferent de timpul tamplariei, putem adapta tehnic vitraliile prin stabilirea grosimii necesare, de la 3 mm pana la 52 mm.  De exemplu, pentru usile de interior din lemn, grosimea cea mai des folosita este cea de 3+3 mm (pachet duplex, cu filmele decorative protejate). Pentru tamplaria din PVC, folosim de regula 3 foi de sticla, cu vitraliul cuprins intre celelalte doua foi exterioare, cu grosimi cuprinse intre 24 si 52 mm.

Sigure, testate, usor de intretinut

Ca orice alt produs de sticla decorativa pe care il producem in atelierul nostru, vitraliile overlay au fost testate timp indelungat, cu scopul ca toate materialele sa raspunda corespunzator cerintelor si sarcinilor pentru care au fost destinate. Asadar, garantam ca varietatea de filme, cu a lor cromatica si firele de plumb aplicate, sunt rezistente, nu se exfoliaza, nu se decoloreaza si isi mentin aspectul pe perioada indelungata. Ca in cazul oricarei alte sticle float, trebuie evitat stresul mecanic puternic, prin trantire sau lovire cu obiecte dure. Intretinerea vitraliilor overlay simple sau dublate, este una facila. Pot fi curatate cu carpe moi, pe care vor fi pulverizate substante obisnuite de curatat sticla.

Caracteristici si continut:

  • pot fi realizate pe sticla de 3, 4 si 6 mm, in variante dublate (3+3 mm, 3+4 mm, 4+4 mm) sau in varianta de sticla termopan
  • adaptabile oricarui tip de tamplarie : lemn, PVC, aluminiu
  • usor adaptabile ideilor si modelelor dorite de dvs
  • vitraliile overlay contin filme colorate si filme texturate
  • sunt prevazute cu fire de plumb colorate, aflate in relief, pe ambele fete
  • pot fi construite inclusiv pe sticla securizata
  • termen de executie: 3-10 zile lucratoare
Scrieti un mesaj
Va putem ajuta?
Contactati-ne pe whatsapp