O tehnica eleganta, cu personalitate, unde atentia este pusa pe cristale, in jurul carora se dezvolta o intreaga simfonie armonioasa de linii colorate, prin intermediul firelor de plumb aplicate

Tehnica vitraliilor cu cristale, este considerata a fi bijuteria vitraliului contemporan, gratie efectului optic, format la concurenta celor doua planuri, unite cu maiestrie. Cristalele aflate in relief, imbracate in fire de plumb colorate, creeaza un joc vizual interesant, dinamic, in functie de locul din care sunt privite. Vitraliile cu cristale, pot fi cromatic unitare sau pot imprumuta din arta vitraliului aplicat (overlay), filme si texturi alese in armonie cu interiorul locuintei sau culorile tamplariei.

O alegere inspirata!

Cristalele fazetate au fost folosite in crearea vitraliilor inca de la inceputul secolului XX, gratie efectului optic furnizat de unghiul atipic, ce intersecta planeitatea sticlei. Tehnica vitraliilor cu cristale a suferit multiple imbunatatiri, incepand cu anii ’70, cand artistii britanici, au transpus pe sticla plana aceste minunate accesorii, imbracate perimetral in fire adezive de plumb, linii esentiale in compunerea desenului.

Unde folosim vitraliile cu cristale?

Vitraliile cu cristale sunt potrivite interioarelor cu accente clasice, unde seriozitatea, atentia la detalii si bunul gust fac front comun. Distinse, cu un aer rafinat, vitraliile pot fi asezate cu succes, atat pe usile de interior, cat si pe cele de exterior, pe ferestre, tavane sau corpuri de mobilier. Proiectarea vitraliilor este unica si strict personalizata pentru fiecare beneficar in parte, pentru a se potrivi si armoniza cu interiorul locuintei.

CU ADEVARAT REMARCABILE

Elegante, translucente, imbogatite cu fire colorate de plumb

Elementele caracteristice compozitionale ale tehnicii, fac ca aceasta sa fie o aparitie in orice locuinta, ce se doreste a se evidentia fata de sabloanele comune. Forma cristalelor, dispunerea acestoara si reteaua firelor de plumb, contureaza o imagine de ansamblu admirativa, pretioasa si rafinta. Vitraliile cu cristale sunt o solutie sigura in decorarea usilor sau a ferestrelor.

Desenati alaturi de noi, asa cum va place!

Suntem deschisi la sugestiile si dorintele dumneavoastra. Ne place sa desenam conform cerererii individuale. Pentru noi, fiecare proiect este unic si trebuie adaptat pentru fiecare locuinta in parte, din punct de vedere artistic, tehnic si cromatic.

Scrieti un mesaj
Va putem ajuta?
Contactati-ne pe whatsapp